06 декабря 2007 15:29

Гаркуша називає невиплату заробітної плати робітникам ЧСЗ "конструктивом"

Питанням погашення заборгованості із виплати заробітної плати та перед Пенсійним фондом, шляхам по стабілізації роботи Чорноморського суднобудівного була присвячена нарада, яку провів голова облдержадміністрації Олексій Гаркуша.


Як зазначив Олексій Гаркуша, сьогодні слід, аби всі зацікавлені сторони, - і нове керівництво, і обласні служби, і представники Комітету з порятунку працювали на конструктив та запропонували реальні кроки по стабілізації роботи підприємства. 

За даними Ольги Сивопляс, начальник головного управління праці та соціального захисту, повністю ліквідовано заборгованість понад два мільйони гривень на головному підприємстві холдінгу, скорочено борги на ТОВ „Фенікс” на 47 тисяч та ТОВ „Чорноморенергоремсервіс” на 155 тисяч. Разом з цим незмінними з початку року залишаються борги із заробітної плати на підприємствах, які входили до холдінгу, але призупинили і не здійснюють фінансово-господарську діяльність. Це ДП „Чорноморська Ера” (735,6 тисяч), ВАТ „Чорноморський меблевий завод” (594,7 тисяч), ТОВ „Дельта” (72,7 тисяч) та ВАТ „Чорноорбудсервіс” (243 тисячі). Складна ситуація із ВАТ „Меридіан”, по якому борг складає близько трьох мільйонів, але у зв’язку з тим, що в травні цього року підприємство знято з реєстру, його борги списано. Взагалі на підприємствах, що входили до складу холдінгу, борг становить близько 2,9 мільйонів гривень. З початку року він скоротився більш ніж на п’ять мільйонів, або на 64,4 %.

Втім, як заявив представник Комітету порятунку ЧСЗ Георгій Несторенко, за його даними, реальна сума боргу коливається від семи до десяти мільйонів гривень. В Комітеті є в наявності заяви 497 працівників ЧСЗ, які вимагають виплати зарплати, складаються списки ще на 300 осіб.

Генеральний директор ЧСЗ Ілля Горн повідомив, що сьогодні продовжується робота із стабілізації ситуації на підприємстві. Своєчасно виплачується поточна заробітна плата, яка за п’ять місяців зросла з 1048 до 1500 гривень. 



Автор: Business-News

Комментарии

Комментарии читателей для данной новости отсутствуют.