18 мая 2007 16:56

«Судмаш», новий бренд Чуркіних, позивається до Фонду Держмайна з вимогою скасувати інвестзобов'язання ЧСЗ

Сьогодні у господарському суді відбулось засідання за позовом підприємства «Судмаш». Підприємство «Судмаш» було утворене внаслідок реорганізації Миколаївської малотоннажної верфі, яка є покупцем 90,25%-го пакету акцій ДАХК «ЧСЗ».


У засіданні суду прийняли участь голова ФДМУ Валентина Семенюк, заступник голови облдержадміністрації Сергій Ісаков, народний депутат України Сергій Чмирь, миколаївський міський голова Володимир Чайка, голова Комітету врятування ЧСЗ Ігор Овдієнко.

    Сергій Михайлович Ісаков прокоментував перебіг засідання:    
    «Підприємство «Судмаш» подало позов до Фонду держмайна України (ФДМУ) з вимогою змінити дію пункту договору купівлі-продажу, в якому міститься зобов’язання ДАХК «ЧСЗ» забезпечити до 2007 року досягнення обсягів виробництва судів в еквіваленті  не менше ніж 60 000 тонн металу. Свою вимогу підприємство обґрунтовує скасуванням у 2005 році пільг, які раніше надавалися об’єктам Спеціальної економічної зони «Миколаїв». Представник «Судмашу» у суді посилався на те, що у зв’язку з цим бізнес-план підприємства був зруйнований.
    Суд прийняв позов до впровадження. Сьогодні на першому засіданні судді заслухали представника «Судмашу», який просив відкласти слухання справи – з причини того, що головні представники підприємства не прибули на засідання.
    Відповідач - ФДМУ – також подав клопотання, про залучення до справи у якості третьої сторони Миколаївську облдержадміністрацію, дирекцію КП «Спеціальна економічна зона «Миколаїв»», ДАХК «ЧСЗ» і миколаївський міськвиконком.
    Після недовгого засідання судді прийняли рішення задовольнити клопотання обох сторін: перенести розгляд справи на 14 червня 2007 року і долучити справи у якості третьої сторони справи Миколаївську облдержадміністрацію, дирекцію КП «Спеціальна економічна зона «Миколаїв»», ДАХК «ЧСЗ» і миколаївський міськвиконком».


Автор: Business-News

Комментарии

Комментарии читателей для данной новости отсутствуют.