15 июня 2006 14:15

Лицензия на проведение азартных игр стоит 30000 евро

Государственная налоговая администрация в Николаевской области разъяснила некоторые вопросы, которые касаются организации и проведения азартных игр.


Юридический отдел ГНА в Николаевской области сообщает:

Законом України від 25.03.05р. №2505-IV "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" та деяких законодавчих актів України" внесені зміни до п.29 ст.9 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" (далі - Закон), відповідно до яких ліцензуванню підлягає організація діяльності з проведення азартних ігор.

Згідно змін, внесених до ст.15 Закону, встановлений розмір плати за ліцензію на провадження такої діяльності - 30000 євро на рік. Зазначену ліцензію має отримати кожна особа, що провадить діяльність з організації та проведення азартних ігор на гральних автоматах.

З урахуванням положень ст.1 Закону ліцензія на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, одержується суб'єктом господарювання. Таким суб'єктом є зареєстрована в установленому законодавством порядку юридична особа незалежно від її організаційно-правової форми та форми власності, яка провадить господарську діяльність, крім органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також фізична особа - суб'єкт підприємницької діяльності.

Таким чином, суб'єкт господарювання, що провадить діяльність з організації та проведення азартних ігор на гральних автоматах, користується однією ліцензією на здійснення діяльності з організації та проведення азартних ігор незалежно від кількості гральних автоматів та місця їх розташування.


Автор: Анна Михайлюк

Похожие новости