25 апреля 2007 15:06

В Миколаївській області створено Державну екологічну інспекцію

Фактично державна екологічна інспекція розпочала свою роботу з початку квітня 2007 року. Новий орган в межах своїх повноважень буде забезпечувати реалізацію державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, поводження з відходами, екологічної та в межах своєї компетенції радіаційної безпеки на території Миколаївщини.


   В малому залі Миколаївської облдержадміністрації відбулася прес - конференція з приводу  створення нового державного органу – Державної екологічної інспекції України та його представництва в Миколаївській області, яке очолив головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Бабенко Віталій Анатолійович. З метою удосконалення державного контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, створення системи контролюючих органів наказом Міністра охорони навколишнього природного середовища України від 12.12.06р. №540 « Про реорганізацію територіальних органів Мінприроди» було реорганізовано державні управління охорони навколишнього природного середовища в областях шляхом виділення із їх складу екологічних інспекцій.  

Державна екологічна інспекція в Миколаївській області  - є спеціальним підрозділом Мінприроди, який підзвітний та підконтрольний в частині здійснення державного контролю Державній екологічній інспекції.

Цілей і задач, які  поставлені перед інспекцією дуже багато. Інспекція відповідно до покладених на неї завдань здійснює державний контроль за додержанням вимог природоохоронного законодавства. На сьогодні до її складу входять 58 чоловік, які мають певний досвід інспекторської роботи та свого часу працювали в інспекторському складі держуправління охорони навколишнього природного середовища в Миколаївській області.   Повноважень у інспекції достатньо щоб здійснювати контроль  та проводити рейдові перевірки без попереднього повідомлення підприємств та організацій. У випадку виявлення порушень природоохоронного законодавства видаються приписи з вимогами усунення порушень, застосовуються штрафні санкції та призупиняється робота підприємства.  

Не говорячи поки що, про здобутки в роботі можна сказати, що створення нової держаної структури дасть можливість поліпшити стан  навколишнього природного середовища Миколаївщини.  

 


Автор: Business-News

Похожие новости

Комментарии

Комментарии читателей для данной новости отсутствуют.