12 сентября 2007 17:13

За вісім місяців цього року по Миколаївській області було отримано акцизного збору 89,1 млн.грн.

Державна податкова адміністрація у Миколаївській області оприлюднила дані по отриманню грошових коштів від акцизного збору за вісім місяців цього року. В порівнянні з минулим роком надходження від цього виду податків зросли на 53%.


На обліку в податкових інспекціях Миколаївської області перебуває 16 платників акцизного збору, з них  працюючих - 12, у т.ч. 5 бюджетоутворюючих: виробник пива Миколаївське відділення ВАТ „Сан Інтербрю Україна”, виробник коньяку та вина ВАТ „Зелений Гай” та виробники вина ТОВ „Сандора”, ВАТ „Коблево” та ВАТ „Радсад”.
Вагомим платником акцизного збору є виробник пива - Миколаївське відділення ВАТ „Сан Інтербрю Україна”, перерахування якого складають 85% від суми акцизного збору по області.
За 8 місяців 2007р. до загального фонду Державного бюджету України всього по Миколаївській області надійшло 89,1 млн.грн. акцизного збору. У порівнянні з 2006 роком, надходження збільшились на 30,9 млн.грн., або на 53%.
На додаткові надходження у поточному році вплинуло зростання обсягів виробництва та реалізації пива та винопродукції та збільшення ставок акцизного збору (на пиво на 15% , на коньяк на 8% у 1 півріччі і на 16% у 2 півріччі поточного року).
В цілому по області збільшення обсягів реалізації за 8 місяців 2007р. пива становить 120%, коньяку – 110%,  вина -102%. Сума надходжень акцизного збору у серпні 2007р. є найбільшою у абсолютному значенні за весь період справляння акцизного збору в області.


Автор: Дмитрий Шварц

Похожие новости

Комментарии

Комментарии читателей для данной новости отсутствуют.