19 января 2007 10:16

У 2008 році Миколаївську область очікує референдум

Про це заявив голова облдержадміністрації Олександр Садиков під час своєї першої робочої поїздки цього року. „До перспективних планів Южно-Української АЕС входить добудова четвертого енергоблоку. Тому, згідно законодавства України, обов’язково потрібно знати думку про це жителів області, саме тому до моїх завдань на цей рік входить підготовка референдуму на 2008 рік”.


Робочу поїздку Олександр Садиков розпочав з м.Первомайська, де зустрівся з міським головою Іриною Сичовою та головою райдержадміністрації Володимиром Михнюком.
Під час зустрічі з Іриною Євгенівною були піднятті проблемні питання міста Первомайська – встановлення меж міста та подолання наслідків зсуву ґрунту, який спричинив зруйнування дороги місцевого значення у м.Первомайську. Крім того, голову облдержадміністрації надзвичайно турбує питання безпроблемного надання мешканцям житлових субсидій. В умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги актуальним є питання оформлення субсидій. «Ірина Євгенівна запевнила мене, що черг у Первомайську за субсидіями немає. Сподіваюсь, що це дійсно так» - сказав Олександр Валерійович.
З головою Первомайської райдержадміністрації Володимиром Михнюком губернатор також обговорив питання соціально-економічного становища району та перспектив розвитку. Зокрема, існує в Первомайську проблема із цукровим заводом, який не розраховується вчасно із своїми постачальниками сировини. До переліку проблемних питань Первомайського району відносяться й водопостачання с.Лиса Гора, влаштування твердого асфальтованого покриття дороги до с.Довга Пристань, утилізація контейнерізованих пестицидів, придбання нового цифрового рентгенівського апарату з ІРІ-приставкою.
Олександр Валерійович відвідав місто Южноукраїнськ, де зустрівся з новим генеральним директором ВП НАЕК «Енергоатом» «Южно-Українська АЕС» Віссаріоном Володимировичем Кімом, якого призначено на цю посаду у січні цього року.
„Головна мета поїздки – обговорення з Віссаріоном Володимировичем питань функціонування підприємства. Що стосується завдань АЕС, то вони залишились ті ж самі –  безпечне для життя людей вироблення електроенергії. Перспективні питання – добудова Ташлицької ГАЕС і її включення у виробничий процес” – сказав О.Садиков представникам ЗМІ.
Віссаріон Кім наголосив, що робота на АЕС для нього не є новою. Все своє життя він присвятив атомної енергетиці. „Мені потрібен деякий час для того, щоб увійти в курс справ підприємства, але можу вас завірити, що на сьогодні електростанція працює стабільно. Корективи, виходячи з попередніх збоїв енергоблоку, були враховані, прийняті необхідні заходи” – зазначив Віссаріон Володимирович.
Олександр Садиков також завітав до пологового відділення Доманівської центральної лікарні, яке відкрилося після чотиримісячної перерви на ремонт. Оглянувши затишні та відремонтовані палати, серед яких – «сімейні» палати, що відповідають сучасним стандартам, губернатор поділився своїми враженнями з журналістами: „Я був в усіх районних лікарнях області, і можу сказати, що це перше пологове відділення такого рівня. Сподіваюсь, що за рік-другий такі пологові відділення будуть у кожному районі нашої області!”
Ремонт відділення обійшовся у більш як 400 тисяч гривен, з яких 280 тисяч було виділено з районного бюджету, 100 тисяч – за Ташлицькою програмою, решта – за рахунок самої лікарні”.
Підсумовуючи свою робочу поїздку, Олександр Садиков підкреслив, що проблем, що потребують вирішення, у новому році залишається багато, але поступово, „крок за кроком”, цілі досягаються. Обласна влада поставила собі за мету не розпочинати будівництво крупних об’єктів, аби завершити поточне будівництво.


Автор: Business-News

Похожие новости

Комментарии

Комментарии читателей для данной новости отсутствуют.