17 сентября 2007 10:00

Протягом липня – серпня 2007 року не зафіксовано жодної експортної операції невластивої продукції

Протягом поточного року суб’єктами господарської діяльності були здійснені операції з нетипового або транзитного експорту на суму 19,2 млн. грн., а в минулому – на суму 53 млн. грн.


Окремі підприємці з метою  відшкодування з бюджету значних коштів використовують операції з нетипового або транзитного експорту. Цей факт не міг пройти повз Податкової адміністрації.
В результаті організованих заходів Податковою адміністрацією в області суттєво скорочено кількість спроб використання суб'єктами господарської діяльності експорту продукції, невластивої для основного виду діяльності підприємств, з метою ухилення від сплати податків.
Якщо минулого року такі операції були здійснені 16 суб’єктами господарської діяльності на суму 53 млн. грн., то протягом поточного року лише 5 суб’єктами на 19,2 млн. грн., а протягом липня – серпня 2007 року взагалі не зафіксовано жодної експортної операції невластивої продукції.
Завдяки профілактичним заходам щодо попередження викрадення з бюджету грошових коштів зменшуються задекларовані суми відшкодування ПДВ з бюджету.
За січень-серпень 2007 року упереджено неправомірно заявлених до відшкодування сум ПДВ на 149 млн.грн., або на 102 млн. грн. більше в порівнянні з аналогічним періодом 2006 року.  


Автор: Дмитрий Шварц

Похожие новости

Комментарии

Комментарии читателей для данной новости отсутствуют.