13 сентября 2007 17:45

Прокуратурою області порушено кримінальну справу щодо ухилення від сплати податків на сумму 700 тис.грн.

Податкова міліція надала прокуратурі області матеріали щодо підприємців, які заборгували державі податків на суму 700 тис.грн.


Прокуратурою Миколаївської області за матеріалами податкової міліції м. Миколаєва 05.09.2007 року порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, по факту ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах посадовими особами одного із ТОВ, основний вид діяльності підприємства – оптова торгівля продовольчими товарами, які у період з 01.04.2005 року по 30.06.2006 року ухилились від сплати податків на суму майже 700 тисяч гривень.
В результаті проведення 03 та 04 вересня поточного року заходів по контролю за дотриманням законодавства в сфері здійснення підприємницької діяльності, співробітники податкової міліції Первомайського району встановили, що в приміщені, яке належить громадянину ”В“, діяв підпільний цех з виробництва спеціального одягу. Діяльність здійснювалась без наявності відповідних дозволів на початок та на розміщення виробництва, висновків МНС, СЕС та інших. Цех здійснював свою діяльність з квітня 2006 року. В цеху працювало 8 найманих працівників, 4 з яких оформлено як приватні підприємці, а 4 – не оформлено. В ході огляду приміщення вилучено обладнання орієнтовною вартістю 9000 грн. (швейні машинки в кількості 5 шт. на загальну вартість – 5000 грн., оверлок в кількості 2 шт. на загальну вартість 4000 грн.). Перевірка триває.
Також у м. Первомайську було здійснено перевірку холодильних приміщень приватного підприємства “П”. В результаті було встановлено, що приватний підприємець в орендованій холодильній камері зберігав курячі стегенця імпортного походження, без підтверджуючих документів про походження даної продукції, сертифікатів якості і посвідчень якості та ветеринарних свідоцтв. За фактом вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму 38,9 тис. грн.


Автор: Дмитрий Шварц

Похожие новости

Комментарии

Комментарии читателей для данной новости отсутствуют.