07 мая 2007 12:33

Садиков за неохайність депреміював голів районних адміністрацій

сміття
сміття

Всі ми добре пам’ятаємо добру традицію наших батьків та пращурів – після зими, до Великодня, наводити лад у куточку, в якому живеш: прибирати оселі, городи, фарбувати садиби, щоб весну та свята зустріти у чистоті...


На календарі травень місяць, але, на жаль, роботи з прибирання сміття у нашому місті та області у цьому році майже не велись. Досить проїхати вулицями м.Миколаєва, щоб упевнитися в тому, що ми живемо у досить неохайному місті, яке серед сусідів –  Одеси та Херсону виглядає як найгірше. Так, наприклад, у всім відомих жителям міста Дубках збираються купи будівельного сміття, а на в’їзді в Миколаїв з Херсону взагалі жахлива ситуація – кожного дня сюди вивозять весь непотріб, можна побачити навіть залишки крупнорогатої худоби.
Невтішна ситуація і на трасах. Достатньо трохи проїхати у напрямку Кривого Рогу. Проїжджаючи тільки-но дорогами біля сел Михайло-Ларіно, Калинівка, Воскресенськ та Мішково-Погорєлово, з болем дивишся на те, як ми з вами потерпаємо у горах сміття – пляшки, пакети, одноразовий посуд підіймаються над дорогою кожного разу при щонайменшому вітрі. Були ми і неподалік від міського сміттєзвалища у Великій Коренихі,  в тому місці, де місцеві жителі села зробили несанкціоноване звалище непотребу. На жаль, таку картину можна побачити не тільки біля Миколаєва, а й по всій області.
Голова облдержадміністрації Олександр Садиков підписав доручення, з метою забезпечення виконання Указу Президента України «Про Всеукраїнську акцію «Зелений паросток майбутнього», згідно якого райони області повинні провести відповідні роботи на автодорогах та прилеглих територіях. Кожний район отримав своє завдання, але на сьогоднішній день можна зазначити недостатній рівень виконання губернаторського доручення. Голів райдержадміністрацій Березнегуватського, Жовтневого, Миколаївського, Новобузького та Новоодеського районів депреміювали – за результатами роботи за І квартал    2007 року.
Такі сьогодні дії влади щодо ліквідації звалищ сміття. Але влада звертається до вас, жителі області та міста – давайте разом оберігати наш край від бруду, адже всім відомий вислів – „Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять” – є досить правдивий, адже від кожного із нас залежить чистота нашої оселі, вулиці, міста та області в цілому.


Прес-служба ОДА    

Фоторепортаж

[191.24 кб] - просмотреть

сміття 2

сміття 2


Автор: Business-News

Похожие новости

Комментарии

Комментарии читателей для данной новости отсутствуют.