06 декабря 2006 15:14

Справа про банкрутство ЧСЗ наберає обертів

5 грудня знову нагадав про себе конфлікт довкола ЧСЗ. За ініціативою Комітету порятунку ЧСЗ відбулося пікетування Миколаївського господарського суду.


На пікет прийшли переважно партійн активісти в кількост близько 50 чоловік під прапорами КПУ та ПСПУ. Саме цього дня на 14:20 було призначено чергове зас дання у справі за позовом ВАТ Алчевський металургійний комбінат" до ДАХК ЧСЗ" про визнання останнього банкрутом. Справу мав вести суддя Д.Горобченко, рішення якого у двох попередніх справах по ЧСЗ вже скасовувались вищими судовими інстанціями. Саме через нього Комітет порятунку ЧСЗ вже влаштовував пікет, а міський прокурор та міський голова В.Чайка клопотали про відвід Д.Горобченка від ведення справи. При цьому позиція Комітету порятунку ЧСЗ була категорично проти визнання ЧСЗ банкрутом. На цей раз голова міськкому КПУ Дзарданов, голова комітету порятунку ЧСЗ Овдінко, заступник губернатора С. Ісаков не потрапили на засідання суду. А причина більш н ж цікава. Як скупо повідомила помічниця Д.Горобченка справу передано за касаційною інстанцією до Вищого господарського суду України. Важко сказати що це означає, але  пікетування охороною ЧСЗ апеляційного суду Миколаївської області 4 грудня, арешт прокурором майна ЧСЗ, передача справ по ЧСЗ у найвищі інстанції свідчить про те, що процес набирає обертів і  остаточне рішення у справі вже не за горами.

В.о. обов’язки прес-секретаря ЧСЗ Ірина Акулова так прокоментувала чергову акцію Комітете з порятунку ЧСЗ: «Так званий Комітет порятунку ЧСЗ діє в інтересах абсолютно конкретної компанії, що знаходиться в корпоративному конфлікті з ЧСЗ. А наявність прапорів певних політичних партій говорить ще й про політичне підґрунтя учорашньої акції. Ми сприймаємо подібні істеричні прояви саме як «жест розпачу» в ситуації тотального «програшу», адже в жовтні Одеський апеляційний суд практично поставив крапку у багаточисленних звинуваченнях на адресу власників ЧСЗ, підтвердивши законність приватизації заводу Чуркіними і виконання ними усіх інвестиційних зобов’язань, для яких настав термін виконання. У справі про банкрутство взагалі цікава ситуація. Чи то жагуче бажання заробити політичні дивіденди на «підгавкуванні» фінансовому донору, чи то необхідність відпрацьовувати «на хазяїна» активістів «Комітету» осліпили «пікетників» і завели їх не за адресою, бо ж Суд розглядає справу за позовом Алчевського металургійного комбінату, а отже ніякого відношення до рішень власників ЧСЗ не має – це справа Суду і позивача. Складається враження, що це якийсь специфічний спосіб розваги у бідному на дійсно значущі події оточенні аграрного осередку – пікетування всього, що рухається, якщо там є абревіатура ЧСЗ. Але скоро варто побудувати якийсь Діснейленд, щоб не залишитися без розваги, коли нарешті ситуація довкола ЧСЗ набуде здорового вирішення – людям нарешті дадуть працювати і розвивати завод, а не витрачати дорогоцінний час на судову тяганину з власником тисячної частки акцій, що гордо іменує себе «акціонером ЧСЗ».


 


Автор: Business-News

Похожие новости

Комментарии

Комментарии читателей для данной новости отсутствуют.