10 ноября 2005 16:25

ОСББ співпрацюватимуть з Муніципальною програмою сталого розвитку ООН

Сьогодні, 10 листопада, у приміщенні виконкому Миколаївської міської ради по вул. Адміральській, 20 відбулась презентація Муніципальної програми сталого розвитку Програми розвитку ООН.



ПРООН/МПСР діє в Україні із квітня 2004 р. з метою удосконалення муніципального, екологічного, економічного та соціального управління задля покращення якості життя мешканців міст України.

На першому етапі в програмі взяли участь три українських міста: Рівне, Луцьк та Житомир, їх успіх у впровадженні сталого розвитку спонукав організаторів до поширення Програми. Відтепер її заходи запроваджуватимуться і в Миколаєві. Угода про партнерство за Програмою була підписана Миколаївською міською радою 4 серпня 2005 року.

Відкрив презентацію Віталій Яворський, перший заступник Миколаївського міського голови, який привітав учасників, обґрунтував необхідність впровадження принципів сталого розвитку в місті та висловив намір місцевих органів влади підтримувати заходи Програми та брати участь в їх співфінансуванні згідно із «Угодою про партнерство», підписаною 4 серпня 2005 року.

На жаль Джейсингх Сах, міжнародний менеджер проекту, не зміг завітати до Миколаєва. На цей час пан Сах знаходився у Афганістані, також у рамках Програми сталого розвитку ООН. Досвідом впровадження ПРООН/МПСР в пілотних містах - партнерах поділилась Олена Урсу, спеціаліст з моніторингу та зв'язків, звернувши увагу на головні завдання Програми та досягнення на місцевому на національному рівнях. Структуру та механізм впровадження Програми висвітлила п. Ірина Ковальчук, фахівець з управління та сталого розвитку.

При Миколаївському міськвиконкомі з метою забезпечення впровадження заходів Програми на місцевому рівні був створений Муніципальний відділ реформування житлового фонду, до речі, перший в Україні. Про найближчі плани роботи відділу розповів присутнім Олександр Кушилевський, головний інженер управління житлово-комунального господарства, муніципальний координатор проекту.

Як зазначив Віталій Яворський, головним напрямом діяльності Програми сталого розвитку у Миколаєві найближчим часом стане співпраця з об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків та мешканцями багатоповерхівок з метою виховати у них відповідальне, господарське ставлення до свого житла та спільно подолати існуючі проблеми. Так, на чергову сесію міської ради буде винесено питання про надання фінансової допомоги двом створеним у місті ОСББ.


Автор: BN

Похожие новости